Scribere necesse est...

5+1 természetes módszer, amivel féken tarthatod a COPD-t!

2019. március 20. - dbeata

Öt módszer, ami 15 év COPD-vel való együttélésem alatt nálam működik! Természetesen nem dohányzom, és soha nem is dohányoztam! Ez tehát alap, innen indulunk!

1. Futás (és "just do it", azaz csak csináld!). Legyen az 3 vagy 5 km, mindennap vagy ritkábban, de rendszeresen! Ez segít a tüdőkapacitásodat szinten tartani, vagy akár növelni. És ne legyen kifogás, hogy most esik, fúj, vagy meleg van!

2. Zöldturmix. Ez az egészségbomba kiemelkedően jó hatású, antioxidánsok, vitamin és ásványi anyag forrással lát el, sokkal nagyobb koncentrációban, mint egy vitaminkészítmény. Receptje nálam: egy csokor petrezselyem (ha magas a vérnyomásod, vigyázz vele), vagy spenót, egy banán, citrom és opcionálisan kiwi, vagy más gyümölcs mellé. Miután megittam, a tüneteimet garantáltan enyhíti legalább egy napra.

3. Indisó-terápia. Ennek a módszernek az a lényege, hogy a sórészecskéket egészen apróra porlasztják a levegőben, és ezt a száraz, sós levegőt lélegzed be, ellentétben a sóbarlanggal, ahol a levegő nedvességtartalma magasabb. A só természetes módon oldja ki a hörgőkből a felesleges nyákot és így tisztítja a légutakat. Hatása nálam legalább egy napig kitart, ami jó eredménynek számít. Itt olvashatsz bővebben a módszerről. http://indiso.hu/

4. Vega-teszt (Voll-féle elektroakupunktúrás vizsgálat). Nagyon fontos tudni, hogy a legyengült légzőszervrendszerben könnyen megtelepedhetnek kórokozók, amelyek súlyosbítják a tüneteket ezért rendszeresen szükséges kivizsgálni, hogy van-e valamilyen fertőzés, allergia vagy más tényező a háttérben. Nekem ez a módszer nagyon bevált: http://www.allergiavizsgalat.hu/ és miután megtudtam, hogy allergiás is vagyok és célirányosan azt is kezelni kezdtem, látványosan enyhültek a tüneteim.

5. Grapefruit-mag csepp. Jótékony hatásai: baktériumölő, gyulladáscsökkentő és immunerősítő hatású, sok más jó tulajdonsága mellett. Minthogy a COPD egyik jellegzetes tünete a krónikus hörgőgyulladás, nagyon fontos, hogy természetes gyulladáscsökkentő módszerekkel segítsük elő a tünetmentességet.

6. Örök nyár... COPD-vel küszködők tudják, hogy a tél a legrosszabb és a nyár a fellélegzés időszaka. Kár, hogy nem lehet receptre felírni! Kis rászervezéssel lehet úgy alakítani, hogy pár napra kiszabaduljunk a szürke, nedves magyar télből egy kis mediterrán levegőt szívni. Akár csak két-három napra, ha teheted, utazz el tengerpart mellé!

 

Ezeket a módszereket természetesen gyógyszer és orvosi felügyelet kiegészítéseként alkalmazom!

Próbáld ki és írd meg, neked mi vált be!